Pressoteka » I premijer Plenković pratio uklanjanje tornja sa zvonika sisačke katedrale

I premijer Plenković pratio uklanjanje tornja sa zvonika sisačke katedrale

Među intervencijama zabilježenim jučer u Sisačko – moslovačkoj županiji svakako se ističe intervencija uklanjanja tornja sa zvonika sisačke katedrale. U ovoj zahtjevnoj intervenciji sudjelovali su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba, specijalistički tim za spašavanje iz dubina i s visina, uz logističku pomoć vatrogasaca JVP Grada Siska i poduzeća Mamut Zagreb.


Vatrogasci Adamčić, Frančešević, Hertl, Kušt i Vađić su odradili najteži dio posla za koji su potrebna znanja visinskih radova, ali i podupiranja jer se većina posla odvijala iznutra gdje se ojačavala konstrukcija.
Uz glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, predstavnike lokalnih vlasti i predstavnika Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije, ovoj intervenciji svjedočio je i premijer Andrej Plenković.
Premijer Plenković je rekao kako je bilo zadovoljstvo gledati ovu intervenciju zagrebačkih vatrogasaca, njihovu preciznost, profesionalnost i uvježbanost na čemu im upućuje iskrene čestitke.

– Želio bih zahvaliti Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću, predsjedniku Predsjedništva HVZ-a Anti Sanaderu i svim vatrogascima koji su bili angažirani ovdje na Baniji. Napravili ste jako dobar sustav rotacija vatrogasnih snaga i dali potporu kolegama u Sisačko-moslavačkoj županiji. Zahvaljujem svima i mislim da vatrogasne postrojbe zajedno sa svima ostalima, sa Civilnom zaštitom, HGSS-om, policijom, vojskom, Crvenim križem, Caritasom i brojnim volonterima su u ovim proteklim danima dali sjajan doprinos u oporavku nakon potresa. – rekao je premijer Andrej Plenković.


Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a sa područja Grada Zagreba su 10. siječnja imali 45 tehničkih intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crijepova i fasada te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata. Na navedenim tehničkim intervencijama ukupno je sudjelovalo 225 vatrogasaca sa 80 vatrogasnih vozila, a saniranje posljedica ovog potresa vatrogasne snage Grada Zagreba nastavljaju do daljnjeg.


Vatrogasci iz JVP-a i DVD-a sa područja Zagrebačke županije bili su angažirani na novih 35 tehničkih intervencija na kojima je sudjelovalo 80 vatrogasaca s 25 vatrogasnih vozila.


Pressoteka/rd

Back to top